Rolschermen brandwerend

Brandwerende rolschermen zijn de oplossing voor beperkte inbouwruimten. Dit gecombineerd met de hoge brandweerstand, tot wel 120 minuten, maakt de brandwerende rolschermen uitermate geschikt voor ziekenhuizen, overheidsinstellingen, winkelcentra en uiteraard diverse industriële toepassingen.

Het doek

Het brandwerend rolscherm wordt opgebouwd uit doek (speciaal gecoat versterkt glasweefsel, dubbel gestikt) van onbrandbaar textiel met daarin verwerkte baleinen, welke ervoor zorgen dat het doek bij overdruk in de geleidingen blijft zitten. Het doek bevat zelfdragende stalen zijgeleiders met opschuimend materiaal en een gelagerde rol. Het opschuimend materiaal in het doek zorgt bij verhitting dat er een luchtspouw ontstaat om het stralingsniveau laag te houden.

Het bijzondere aan deze schermen is de hoge kwaliteit van het doekmateriaal, dat tegen extreem hoge temperaturen bestand is. Het doekmateriaal heeft een extreem lage warmtestraling, zelfs bij 120 minuten blijft het ver onder de gestelde eis.

Aandrijving

De brandwerende rolschermen worden uitgevoerd met 230 V buismotoren die bij een brandmelding, middels een gekoppelde stuurkast, automatisch sluiten. Het is mogelijk om een noodstroomaccu toe te passen, waardoor het rolscherm, bij uitval van spanning, in functie blijft. Een andere optie is de toepassing van een failsafe buismotor, waardoor het rolscherm bij uitval van de spanning direct gravitair sluit.

Een brandwerend rolscherm is altijd maatwerk. Vraag naar de beste toepassing voor uw situatie.

Voordelen voor u als klant:

Versterkt doek
Speciaal versterkt doek door een coating van sterk glasweefsel.
Onbrandbaar
Dubbel gestikt onbrandbaar textiel.
Zijgeleiders
Zelfdragende stalen zijgeleiders.
Laag stralingsniveau
Met opschuimend materiaal waardoor het stralingsniveau laag blijft.
Download de brochure

Opties

Brandmeldinstallatie
Standaard uitgevoerd met een stuurkast om aansluiting met brandmeldinstallatie te verkrijgen (door derden).
Bedieningen
Diverse bedieningen zoals sleutelschakelaars, rook- of temperatuurmelders.
Kleur
Geleiding en kappen in RAL-kleur naar keuze.
Staal in RVS 304 of 316
Mogelijkheid alle zichtbare stalen onderdelen uit te voeren in RVS 304 of RVS 316.
Brandvertraging
De rolschermen zijn verkrijgbaar in 30, 60, 90 en 120 minuten brandvertraging afhankelijk van de afmeting en getest conform (EW-eisen) in NEN 6069/NEN-EN 1634-1.