Overheaddeuren brandwerend

De brandwerende overheaddeur biedt een uitstekende oplossing voor het brandveilig afsluiten of compartimenteren van bedrijfspanden. De overheaddeur is uit te voeren met horizontaal deurbeslag, eventueel met hoge heffing, of een volledig verticaal beslag. Daardoor is deze deur toepasbaar in ruimten met de meest uiteenlopende inbouwsituaties. Deuren zijn getest op basis van NEN-EN 1634-1.

Tevens is de brandwerende deur uit te voeren met glassecties in de panelen, een gecertificeerde vloeistofkering en explosieveilige componenten. Hierdoor biedt de deur een uitstekende oplossing in ruimten waar gevaarlijke stoffen zijn opslagen, zogeheten PGS 15 ruimten.

Ten behoeve van de beveiliging van de doorgang kunnen er optioneel een set lichtlijsten, fotocellen of een onder lat beveiliging toegepast worden. De elektrische componenten (aandrijving en stuurkast) en eventuele toebehoren (afrolbeveiliging, schakelaars) zijn in een explosieveilige (ATEX) uitvoering te verkrijgen.

Deurblad

Het deurblad van de brandwerende overheaddeur is samengesteld uit modules met een wanddikte van 80 mm. Deze modules zijn opgebouwd uit een stalen kokerframe, welke bekleed is met een brandwerende beplating van dikte 15mm, afgewerkt met een daarop verlijmde voorgelakte beplating van 0,63mm in de standaard RAL-kleur of eventueel met een industriële uitstraling van volledig verzinkte beplating.

Aandrijving

De brandwerende overheaddeur kan worden voorzien van een van de volgende aandrijvingen:

  • Een 400V opsteekaandrijving inclusief afrolbeveiliging en failsafe d.m.v. frequentiegeregelde besturing en accu.
  • Een 400V failsafe ketttingwiel aandrijving inclusief besturing en accu.
  • Een 400V failsafe hydraulische aandrijving inclusief besturing.
  • Een handbediende hydraulische pomp inclusief 230 V besturing.
  • Aansturing bij brandmelding door de aanwezige Brandmeldinstallatie.

Wenst u aanvullende informatie, download dan de PDF brochure op deze pagina of neem direct vrijblijvend contact op en laat u deskundig adviseren door een van onze specialisten. Wij staan graag tot uw beschikking!

Opties

Bedieningen
Diverse bedieningen zoals sleutelschakelaars, rook- of temperatuurmelders.
Kleur
RAL-kleur naar keuze.
Doorzicht
Doorzicht creëren door een of meerdere glassecties 500mm breed en 300mm hoog per paneel.
Brandvertraging
De overheaddeuren zijn verkrijgbaar in 60 (EI(1)-eis en 90 (EW-eis) minuten brandvertraging afhankelijk van de afmeting.